top of page

 

Scenekunst Lofoten & Vesterålen (Scenekunst LOVE) ble til i en tid med pandemi, under et nedstengt Norge. En hel kulturbransje stoppet opp, og fikk i praksis yrkesnekt. Initiativtakeren bak er danser og koreograf Thomas Voll basert Hadsel i Vesterålen. Ideen bak Scenekunst LOVE er å samle det profesjonelle scenekunstfeltet i Lofoten og Vesterålen, for å skape samhold og dialog. Gradvis har Scenekunst LOVE vokst videre fra denne tanken, til å bli et nettverk bestående av frilans scenekunstnere, kulturinstitusjoner og organisasjoner i og fra Lofoten og Vesterålen. Vi startet på Instagram i 2021, ble så tilstede på Facebook kort tid etter, før vi vinteren 2022 lanserte vår egen nettside. 

 

Høsten 2022 hadde vi vårt første fysiske møtepunkt; Scenekunstprat kaller vi det. Dette arrangeres to ganger på våren og to ganger på høsten. Vårt første møte ble arrangert i samarbeid med Trevarefabrikken i Henningsvær, og har frem til i dag vært arrangert i samarbeid med flere kulturinstitusjoner i regionen. I tillegg til Scenekunstprat har vi etablert andre møtepunkter, som digital fredagskaffe første fredag i hver måned. 

 

Nettverket vokser gradvis og har i dag over 20 medlemmer som representerer frie kunstnere, organisasjoner og kulturinstitusjoner. Scenekunst LOVE var fra starten av et privat initiativ, og i 2023 ble vi en egen enhet organisert som en forening. Foreningen ble stiftet 06.05.2023 og har et eget styre og en daglig leder. Foreningens vedtekter finner du her

OM OSS

DFB50021-1CE4-46B0-9296-18BC0B3DE309.jpg

Øystein Voll

NETTSIDE PROMO PERSONER-4.png

Lucjan Golas

Styremedlem

Anette Tunheim Jakobsen

Styremedlem

3E4FCBB5-8DE5-4073-87DE-78DD61FDB40B_1_201_a_edited.jpg

Thomas Voll

bottom of page