top of page
13.png

Thomas Voll

Stokmarknes - Vesterålen

Foto: Thomas of Norway

"Som koreograf får jeg inspirasjon til å skape ut fra erfaringer i eget liv og hendelser i samtiden, med intensjonen om at forestillingene skal gi publikum en kunstnerisk opplevelse, og samtidig bidra til samtale og refleksjon. Ofte om temaer vi som storsamfunn velger å vende ryggen til"

 

Thomas Voll, også kjent under kunstnernavnet Thomas of Norway, er utdannet fra Skolen for samtidsdans i Oslo (nå Høgskolen for dansekunst), og har siden 2010 jobbet som frilans dansekunstner og koreograf. Thomas jobber hovedsakelig med egne prosjekter, og forestillingene er oftest for formatet solo. Han er født og oppvokst i Øksnes i Vesterålen, og er i dag bosatt og har base i Hadsel. 

 

Thomas bruker dans som språk når han går på scenen. Forestillingene er konkrete og bruker få, men sterke virkemidler. Som koreograf går han rett på sak når han forteller om spiseforstyrrelser og selvmord, psykiske lidelser og voldtekt. Når han forteller om sorg og tapsopplevelser er språket mildere, men like direkte.

 

- En kunstnerisk prosess starter med at jeg ser for meg bilder av hvordan en tematikk kan få et scenisk uttrykk. Tanker og mentale bilder blir til fysiske tegninger, som videre blir til bevegelser. Først som en form for kladd, deretter som definert koreografi. Bevegelsesspråket i forestillingene mine er ofte detaljert og intenst, og jeg utfordrer ofte kroppen til å yte opp mot tålegrensen. Samtidig er jeg opptatt av den energien som skapes i møte med publikum, og jeg plasserer ofte publikum nært inntil, eller aller helst på scenen. Med dette søker jeg å skape en opplevelse av delaktighet og gjenkjennelse i publikum. At dette kunne vært hvem som helst av oss. 

Thomas er daglig leder i Scenekunst LOVE

5-kopi.png

Se flere medlemmer

bottom of page