KOREOGRAF
VESTERÅLEN

64C99572-165E-4EB1-BBC7-C3E7E112E136.jpeg

THOMAS VOLL

HADSEL, VESTERÅLEN

FOTO: ØYSTEIN VOLL 

  • Hvit Instagram Ikon
  • Hvit Vimeo Ikon
  • Hvit Facebook Ikon

Thomas Voll, også kjent som Thomas of Norway, er danser og koreograf med base i Hadsel i Vesterålen. Thomas kunstneriske praksis utforsker sosiale tabuer der følsomme temaer, som ofte forblir usagt, får et scenisk uttrykk. Frykt, skam og ensomhet er ord som inspirerer han i sin research og utforskning, og hans interesse er hvordan disse ordene manifesterer seg i våre kropper og våre systemer. Alene, og i møtet med storsamfunnet. Thomas oppmerksomhet rundt frykt, skam og ensomhet kommer fra egen utforskning av egen kropp og eget system, som et resultat av traumer i barndommen. Denne erfaringen har satt ut en kurs for Thomas praksis og utforskning i dag. 

 

"Narrativet kommer til meg først, og går videre i utforsking i form av tegning og bevegelse. Bevegelsesspråket er ofte detaljert og intenst og jeg syns det er spennende å utfordre utøverens fysikk og energien mellom utøver og betrakter. Jeg liker å ha publikum nært for å skape en opplevelse av, eller en essens av at dette står vi i sammen. Dette kunne vært hvem som helst av oss. Min overordnede interesse er å skape økt bevissthet, refleksjon, ettertanke og samtaler. Om de ting vi som storsamfunn velger å snu ryggen til"

Thomas er født og oppvokst i Øksnes i Vesterålen tok sin utdannelse ved Skolen for samtidsdans (nå Høyskolen for dansekunst) i Oslo og har siden endt utdanning i 2010 jobbet som frilans dansekunstner. I dag jobber han som danser og koreograf hovedsakelig med egne prosjekter som Thomas of Norway. I perioden 2013 - 2016 koreograferte han selvbiografien og trilogien Human Constant som består av Picture Perfect (2014), No Visibility (2015) og When Boys Cry (2016). Forestillingene utforsker på ulikt vis kroppslige og relasjonelle symptomer rundt traumer. I 2017 hadde Thomas premiere på duetten Until We Meet Again med en 12 år gammel danser fra hans ungdomskompani Aorta Dansekompani, og i 2019 ble You Might Like Me Better If We Sleep Together presentert for første gang. 

 

Utover egen kunstnerisk praksis, sitter Thomas i styret for Forum for nordnorske dansekunstnere (2021-2022), Davvi - Senter for scenekunst (2022-2023), PRODA Profesjonell Dansetrening (vara), og som en del av faglig utvalg for scenekunst i Norsk kulturråd (2022-2023). 

Du kan lese mer om Thomas, hans bakgrunn og hans prosjekter på www.thomasofnorway.com

 

Kontaktinfo: mail@thomasofnorway.com