ARTIST
LOFOTEN

Synne.jpg

SYNNE MELAND

KABELVÅG, LOFOTEN

FOTO: OVE AALO

  • Hvit Instagram Ikon
  • Hvit Facebook Ikon

Synne Meland er artist, musiker, sanger, og nettopp flyttet til Lofoten fra Andøya. Opprinnelig kommer Synne fra lenger sør i landet, men kom til Nyksund i 2004, flyttet videre til Andøya i 2007, og nå har ny base i Kebelvåg. Synne har jobbet frilans i musikk- og artist bransjen siden hun kom nordover for 17 år siden. Etter et trist år uten konsertvirksomhet, er hun klar med sine "Musikalske historier» - et OneWomanShow hvor hun tar lytterne med på en reise fra vare viser til countrylåter, via litt flørting med opera, og et dypdykk i musikalens verden. Hennes musikalske reise har tatt henne inn i mange ulike musikalske sjangre, og Meland deler gjerne personlig og nært fra sine reise. 

 

Synne Melands historie som sanger startet tidlig i et lite bygdemiljø langs Oslofjorden. Med brennende lidenskap og seriøsitet levde hun tidlig et liv som sanger, danser og musikalartist i Drammen og Oslo. De store drømmene tok henne videre ut i verden – til USA og England, og tilbake til Norge og studier på Norges Musikkhøgskole. Etter hektiske år som frilans sanger og pedagog i Oslo, ble behovet for mellomrom og pauser insisterende. Hvorfor hadde ingen fortalt at pausene er like viktige som tonene i musikken?  Denne jakten på mellomrom – stillhet – førte meg nordover til Vesterålen. Til den store naturen, til det ytterste skjæret hvor det er lett å puste, - få fred, - få mulighet til å høre egne toner. Med orkesterplass til hav, fjell, himmel og store kontraster, lever hun livet som musiker med mange strenger å spille på. Og med plass til både innpust og utpust i livet. 

 ”Noen mennesker bare får deg til å våkne og kjenne at du lever, at du vil leve, at du elsker livet og at du vil makse livet ditt helt ut til fingerspissene. Stemmen din Synne, klinger i meg for alltid"

- Tone Steinsland 

 

”Vi hadde ventet noe "klimprevise - aktig" - og så kom DEN dama i verdensklasse og trakk oss med seg inn i en felles musikalsk minnebok.”

- Helen Haanes

 

Du kan lese mer om Synne Meland på Facebook og på Instagram 

 

Kontaktinfo: synne@arcticwave.no