top of page
SCENEKUNSTPRAT # 7

SØNDAG 12. MAI 2024 - 14:00

LOFOTEN KULTURHUS - SVOLVÆR

SDIM0491.jpg

Foto: Leander Håvik

 

Søndag 12. mai klokken 14:00 inviterer Birk/Bo produksjoner til arbeidsvisning i forbindelse med sitt nye prosjekt, som kommer nordover for arbeidsopphold i Lofoten Kulturhus. De inviterer til åpen arbeidsvisning for alle nettverkets medlemmer med påfølgende samtale. Visningen varer i ca 20 minutter, pluss samtale. 

 


Om arbeidsoppholdet og prosjektet

Birk/Bo produksjoner er et teaterkompani bestående av medlem av Scenekunst LOVE, Sunniva Birkeland Johansen, og Sigrun Hasselgård Bøe. Kompaniet har sine røtter i fysisk teater og devising. Våre prosesser er kollaborative og tar utgangspunkt i improvisert arbeid. Nå ønsker vi å videreutvikle og utfordre vårt kunstnerskap ved å for første gang skape en barneforestilling. I den anledning har vi fått innvilget et arbeidsopphold hos Lofoten Kulturhus fra 8.-13.mai. 


I forestillingen Laura vil ikke, møter vi Laura, som i sommer mistet bestefaren sin. Nå har mamma bestemt at hun og Laura skal starte et nytt liv, i en annen by og i et nytt hus som lukter helt annerledes. Laura vil ikke det. Hun vil at alt skal være sånn som det var da bestefar levde, og at mamma skal slutte å bestemme ting uten å snakke med henne. Laura vil bo i det huset som lukter sånn som hun er vant til. Hun vil gå på en skole der hun vet at hun har venner. Og mest av alt, vil hun slutte å gråte så mye. Mamma gråter ikke. Hun bare fikser ting som ikke egentlig trengs å fikses. 

 

Prosjektets kunstneriske prosess er delt inn i tekstlig arbeid og scenisk arbeid. I det sceniske arbeidet fokuserer vi på arbeid med halvmaske, figurteater og koreografi. Vårt kunstneriske mål er å ta forestillingen ut på turné og et underliggende fokus vil derfor være bruk og utforming av rom. Vi skal leke med en åpen og lukket form, brudd på linearitet og språklige finurligheter som underbygger karakterene og universet de befinner seg i.

Arrangeres i samarbeid med Lofoten kulturhus og Scenekunst LOVE

Påmelding er ikke nødvendig for dette eventet.

Merk at det kun er åpent for nettverkets medlemmer. 

bottom of page