210716C0-6CE8-4A6E-B06F-17A3571830E1.heic

OM SCENEKUNST LOVE

Scenekunst LOVE (Lofoten og Vesterålen) ble født i 2020 da verden stod midt oppi en pandemi. Pandemien pågår enda, men heldigvis er vi i riktig retning for å kunne begynne å leve livene våre mer eller mindre normalt igjen. Initiativtaker bak prosjektet er danser og koreograf Thomas Voll, og kunsthistoriker, skribent og kunstkritiker Øystein Voll

Scenekunst LOVE (Lofoten og Vesterålen) ble opprettet i 2020 som et prosjekt, og er per dags dato fortsatt det under Thomas of Norway. Prosjektet søker å samle profesjonelle aktører innen scenekunstfeltet i Lofoten og Vesterålen på en felles plattform, med det mål for øyet å synliggjøre kunstnerne og insinuasjonene i regionen. 

I Lofoten og Vesterålen finnes det et rikt og mangfoldig felt med scenekunstnere og institusjoner. Scenekunst kan være så himla mangt og vi har valgt å ikke definere begrepet mer enn at det for oss handler om å presentere noe live, på en scenen (både fysisk og digitalt). 

For å bli medlem av Scenekunst LOVE (som er helt gratis og uforpliktende) må du sende oss en e-post. Definisjonen profesjonell har vi satt til at du A: har en 3-årig utdanning innen scenekunst, eller B: du har 2 årig fagskole med minimum 1 års yrkeserfaring. 

Hva kan vi tilby deg?

Hvis vi ser bort i fra synliggjøring i sosiale medier og på nettsidene våre, vil vi i løpet av våren tilby 60 minutters søknadshjelp (gratis) for deg som trenger et ytre øye på prosjektet ditt, eller en å sparre litt med. Vi har lang erfaring med søknadsarbeid, og har både skrevet søknader selv og vært den som skal lese søknader. I tillegg vil du finne en oversikt på våre nettsider med søknadsfrister som er aktuelle for deg som scenekunstner, og vi vil etter hvert også legge ut en kalender med oversikt over events, konserter, forestillinger og lignende. 

Hva må du som kunstner gjøre?

Vi har ikke kapasitet til å følge hver enkelt kunstner og hva hen jobber med til en hver tid. Derfor er vi avhengige av at du sender oss informasjon, foto, video, lenker etc som du ønsker at vi deler og publiserer videre. Det betyr at du som medlem må være aktiv selv. 

Hva er planen på sikt?

Vi søker å skape fellesskap, ikke bare digitalt. Derfor vil vi, når det er trygt, arrangere ulike samlinger og treff, hvor du kan treffe kollegaer i en uformell setting. Kanskje møter du noen du har lyst til å samarbeide med, og som du ikke visste om fra før? Vi håper at nettverket vil vokse og at så mange kunstnere og institusjoner blir med på laget, og at vi sammen kan styrke hverandre - og ikke bare sitte på hvert vårt berg i egen boble. 

Som du kanskje har sett både på denne nettsiden og på våre plattformer i sosiale medier, er det mye farger. Fordi farger er gøy, men også fordi Lofoten og Vesterålen er helt rå på farger (mener vi). Alle fargene vi bruker kommer fra inspirasjon vi har fått i møtet med naturen og lyset i regionen. Den lilla himmelen, nordlyset. Havet som i ene øyeblikk er asurblått, og i neste øyeblikk helt sort og aggressivt. Vi har latt oss inspirere av naturen rett og slett!

SLÅ FØLGE
MED OSS!

  • Hvit Facebook Ikon
  • Hvit Instagram Ikon