top of page
OM OSS

 

Scenekunst LOVE henvender seg til profesjonelle scenekunstnere og scenekunstinstitusjoner i/fra Lofoten og Vesterålen. Scenekunst LOVE ble født under Covid-19 pandemien og søker å samle det mangfoldige feltet innen scenekunst i regionen, og å bidra til å synliggjøre de profesjonelle aktørene i regionen. Prosjektet er ledet av to profesjonelle som begge jobber frilans i bransjen, og som til sammen har over 20 års erfaring. Scenekunst LOVE er drevet på dugnad av mennesker som brenner for scenekunsten, Lofoten og Vesterålen.

Modellen vår er enkel: som kunstner/institusjon kan du sende oss informasjon om ditt virke, hva du jobber med, prosjekter du jobber med, events du planlegger o.l. og så deler vi dette i våre kanaler. Vi var i første omgang tilstede på Instagram og Facebook, og lanserte i januar 2022 vår egen nettside. Jo flere kunstnere og andre aktører som blir med, jo mer synlig blir de involverte og også vi. Scenekunst LOVE tilbyr ulike smarte løsninger, blant annet en oppslagstavle hvor vi samler informasjon om søknadsfrister/søkbare ordninger for feltet på ett og samme sted. Vi jobber med å bygge en oversikt over infrastrukturen i Lofoten og Vesterålen, slik at kunstnerne lettere kan ha oversikt over hva som finnes, og hvor.  Tilsvarende jobber vi også med en oversikt over hvilke kunstnere som er bosatte i regionen, slik at kulturinstitusjoner og andre interesserte kan få et overblikk over kompetansen som finnes her. Likeledes jobber vi også med en oversikt over hvilke institusjoner og spillesteder som finnes her. Høsten 2022 lanserte vi vår egen støtteordning som bistår enkeltkunstnere med hjelp til søknadsskriving. 

I november 2022 inviterte vi feltet til vårt første fysiske møtepunkt, Scenekunstprat #1. Dette ble et viktig punkt i prosessen vår, og målet vårt er å invitere inn til fire samlinger per år. 

3E4FCBB5-8DE5-4073-87DE-78DD61FDB40B_1_201_a_edited.jpg

THOMAS VOLL

Prosjektledelse og visuelt design 

Thomas Voll (1988) er danser og koreograf med utdannelse fra Skolen for samtisdans (nå Høyskolen for dansekunst) i Oslo. Han har siden 2010 produsert og fremført egne produksjoner som Thomas of Norway, og har sin base i Hadsel i Vesterålen. I tillegg til egen kunstnerisk praksis, sitter Thomas i styret til Forum for nordnorske dansekunstnere (2021-22), Davvi - Senter for scenekunst (2022-23), PRODA Profesjonell Dansetrening (Vara), og han sitter i faglig utvalg for scenekunst i Kulturrådet (2022-23).

Foto: Øystein Voll

DFB50021-1CE4-46B0-9296-18BC0B3DE309.jpg

ØYSTEIN VOLL

Produsent og skribent

Øystein Voll (f. 1973) har mastergrad i kunsthistorie fra UiO og NTNU (2009). Han har mange års erfaring som formidler i Den kulturelle skolesekken med produksjoner fra Nasjonalmuseet, Kunstmuseet NordTrøndelag, Nordnorsk Kunstmuseum og LIAF. Han er forfatter og skribent, og skriver blant annet utstillingstekster og kunstnerportretter. Som kunstkritiker skriver han for hakapik.no og Se Kunst Magasin. Voll har erfaring som produsent og inspisient for scenekunstproduksjoner i Lofoten og Vesterålen.

Foto: Thomas Voll

Design uten navn-50.png

DEG HER?

Produsent

Flere hoder tenker alltid bedre sammen, og vi søker derfor en person med lidenskap for scenekunst, Lofoten og Vesterålen. Scenekunst LOVE er drevet på dugnad, og derfor vil arbeidet være på dugnad (vi håper ikke det varer evig!). Har du lyst å bidra? Vil du være med på å organisere slik at fremtidens scenekunstfelt i Lofoten og Vesterålen blir umulig å motstå? Da vil vi gjerne høre fra deg! Ta kontakt med oss på e-post hvor du sier litt om deg selv og hva du har lyst til å bidra med. Det er et krav at du jobber med scenekunst og er bosatt i Lofoten eller Vesterålen. 

Vi ser frem til å høre fra deg!

15.png

LOGO & VISUELL PROFIL

I nord har vi lange, mørke vintre og lyse og milde sommere. Årstidene er fulle av farger - selv mørketiden er ikke bare svart. Vår visuelle profil er inspirert av farger fra de ulike årstidene i nord. I løpet av året vil du kunne oppleve at fargene på våre nettsider og i sosiale medier vil skifte. Du kan laste ned vår logo i ulike farger her

OM OSS I MEDIA

Les om Scenekunst LOVE i media her 

INFORMATION IN ENGLISH

Read about us and what we do in English here

bottom of page