top of page
Bilde AEA.jpg
People av Ingvild Isaksen, 2017, Dansens Hus. Foto Tale Hendnes.jpg

Ingvild Isaksen

Stamsund - Lofoten

Foto: Tale Hendnes og Yaniv Cohen

Ingvild Isaksen har hatt base i Stamsund fra 2020 og ble mor i 2022. Fra sommeren 2022 startet hun Studio Stamsund med sin partner Fabrice Moinet. Ønsket er på sikt å skape et sted for bevegelse og lyd. Ingvild jobber ofte frem bevegelser via scores, spilleregler og en sans for humor, som utforskes videre i interaksjon med omgivelser og hverdagslige situasjoner. Rommene hun jobber i blir samarbeidspartnere, med sine sensoriske kvaliteter og iboende historier, men hun samarbeider også alltid med andre kunstnere. 

 

Ingvild er dansekunstner, med en BA i Dance Theatre fra Trinity Laban i London (2012). Samtidig har 2 år på kunstformidlingsstudiet ved Oslo Met (2009), og MA i Scenografi fra Scenekunstakademiet i Fredrikstad (2020), vært med å forme måten hun tilnærmer seg det dansekunstneriske arbeidet på. 

 

Fra 2013 til sommeren 2021 har Ingvild jobbet kontinuerlig i den stedsspesifikke festivalen Sånafest som initiativtager og kurator sammen med et tverrfaglig kunstnerisk team bestående av Mikkel Rasmussen Hofplass, Thea Færden Bringsværd og Andreas Strand Renberg. Hennes fokus i festivalarbeidet de siste årene har vært å legge til rette for alt som kan skje mellom forestillingene, da samtaler, oppdagelser, refleksjoner, møter mellom mennesker og annen kunst kan oppstå. Det kan bestå i å foreslå fysiske oppgaver og løyper til publikum, som kan skape subtile eller store endringer i deres fokus, plassering, handlinger – hvordan de beveger seg fra ett sted til et annet.

 

Ingvild har også andre vedvarende samarbeid, internasjonalt med italiensk-japanske dansekunstner Masako Matsushita under navnet A mas.ing og med Pernille Mercury Lindstad og det tverrfaglige Theater F i Oslo. 

Veggimellom av Ingvild Isaksen, 2016, foto; Yaniv Cohen.jpg

Se flere medlemmer

Følg Ingvild

bottom of page