top of page
People av Ingvild Isaksen, 2017, Dansens Hus. Foto Tale Hendnes.jpg
People av Ingvild Isaksen, 2017, Dansens Hus. Foto Tale Hendnes.jpg

INGVILD ISAKSEN

Danser & koreograf

Lofoten - Stamsund

Foto: Tale Hendnes

Om Ingvild

Ingvild Isaksen har hatt base i Stamsund fra 2020 og ble mor i 2022. Hun jobber for tiden med prosjektene Arkivet som dreier seg om sanserisk aktivisering og dokumentasjon av rom, og Lokale Lokaler som byr på utvikling og deling av arbeid og metoder. Fra sommeren 2022 startet hun Studio Stamsund med sin partner Fabrice Moinet. Ønsket er på sikt å skape et sted for bevegelse og lyd. Ingvild jobber ofte frem bevegelser via scores, spilleregler og en sans for humor, som utforskes videre i interaksjon med omgivelser og hverdagslige situasjoner. Rommene hun jobber i blir samarbeidspartnere, med sine sensoriske kvaliteter og iboende historier, men hun samarbeider også alltid med andre kunstnere. 

 

Ingvild er dansekunstner, med en BA i Dance Theatre fra Trinity Laban i London (2012). Samtidig har 2 år på kunstformidlingsstudiet ved Oslo Met (2009), og MA i Scenografi fra Scenekunstakademiet i Fredrikstad (2020), vært med å forme måten hun tilnærmer seg det dansekunstneriske arbeidet på. 

 

Fra 2013 til sommeren 2021 har Ingvild jobbet kontinuerlig i den stedsspesifikke festivalen Sånafest som initiativtager og kurator sammen med et tverrfaglig kunstnerisk team bestående av Mikkel Rasmussen Hofplass, Thea Færden Bringsværd og Andreas Strand Renberg. Hennes fokus i festivalarbeidet de siste årene har vært å legge til rette for alt som kan skje mellom forestillingene, da samtaler, oppdagelser, refleksjoner, møter mellom mennesker og annen kunst kan oppstå. Det kan bestå i å foreslå fysiske oppgaver og løyper til publikum, som kan skape subtile eller store endringer i deres fokus, plassering, handlinger – hvordan de beveger seg fra ett sted til et annet.

 

Ingvild har også andre vedvarende samarbeid, internasjonalt med italiensk-japanske dansekunstner Masako Matsushita under navnet A mas.ing og med Pernille Mercury Lindstad og det tverrfaglige Theater F i Oslo. 

bottom of page