top of page
MEDLEMMER PÅ FESTSPILLENE I NORD-NORGE 2023

Flere av våre medlemmer er å se på programmet under årets utgave av

Festspillene i Nord-Norge i 2023

Tine Surel Lange_Lofoten I_Photo by Tine Surel Lange.jpg

FOTO: TINE SUREL LANGE
 

I 2023 står flere av våre medlemmer på programmet når Festspillene i Nord-Norge går av stabelen lørdag 24.juni. Vi syns dette er skikkelig stas, og har derfor samlet informasjon om våre medlemmers deltakelse her. Vi ønsker alle våre medlemmer tvi tvi!

Tine Surel Lange_Lofoten I_Photo by Tine Surel Lange.jpg

24.JUNI - 01.JULI

FESTSPILLUTSTILLINGEN 

Hvordan ser «det gode liv» ut fra nord, i en nordisk sammenheng og i lys av globale klimakriser, tap av biologisk mangfold, grønn omstilling, energikrise og konsekvensene av geopolitisk ustabilitet, krig og konflikt?Dette er spørsmål kunst-kollektivet Pikene på Broen fra Kirkenes stiller seg i gruppeutstillingen «Det gode liv» - Hvor medlem Tine Surel Lange (Lofoten) medvirker. 

Foto: Tine Surel Lange

Bitcoinbilen_Sunniva_Birkeland_Johansen_and_Henrik_PausWEB.jpg

26.JUNI

PREMIERE: BITCOINBILEN

Ei nordnorsk kystbygd på kollisjonskurs med investorkapital og kryptovaluta. Trygve Luktvasslimos spillefilmdebut Bitcoinbilen er en fengende musikal om den nordnorske kystbonden Gloria, de søte små geitene hennes og deres nye nabo: et kolossalt datasenter som skal utvinne bitcoin. I hovedrollen finner vi medlem Sunniva Birkeland Johansen.

Foto: Rasmus West

316421950_10167213876370716_5877526359748320017_n.jpg

27. + 28.JUNI

PREMIERE: ARKIVET

I Arkivet dokumenteres rom ved hjelp av sanser, minnet og fantasien. Arkivet tillater oss å bruke disse for å reflektere rundt rom vi befinner oss. Bak prosjektet står dansekunstneren Ingvild Isaksen. Hun har base i Stamsund, er utdannet både danser og scenograf, og jobber med bevegelser, lyd og tekst som verktøy for å utforske sine umiddelbare omgivelser.

Foto: Ingvild Isaksen

3E4FCBB5-8DE5-4073-87DE-78DD61FDB40B_1_201_a_edited.jpg

28.JUNI

AKTIVISME OG MINORITETER

Som en minoritet I kunsten, er man også bundet til å bli aktivist? Kan en skape kunst separert av sitt minoritetsperspektiv? Panelsamtale under bransje-programmet "NORDAFØRR", moderert av Aslak Heika Hætta Bjørn (SÁ). Paneldeltakere: Thomas Voll (medlem), Alice Fleming og Meret Hassanen (AU) fra Back to Back Theater og Sarakka Gaup (SÁ).

Foto: Øystein Voll

bottom of page