top of page
Bilde AEA.jpg
BIRRI -77A3707.JPG

Brita Skare Malvik

Svolvær - Lofoten

Foto: Agnete Brun

Brita har jobbet utøvende som frilanser innen musikk, kultur og scenekunst i flere år, blant annet innen produksjonsledelse, musikalsk ledelse og som produsent. Siden 2017 har Brita satset på egen musikk under artistnavnet Birri. 

 

Debutalbumet «Ten Years» begeistret i 2019 både anmeldere og publikum, og etablerte Birri som en lovende artist på den norske americanascenen. Bl.a. mente Popklikk at «Longest Wait» var en av de 50 beste norske låtene i 2019, Stavanger Aftenblad trillet en femmer for julesingelen «This Year», mens debutsingelen «Ten Years» høstet terningkast 6 i Lofotposten. I dag jobber Birri med flere kunstneriske prosjekter knyttet til den kommende oppfølgeren. Musikken her har et mørkere uttrykk, med rot i både rock, spirituals, americana og blues. Inspirasjonen hentes fra 70-tallets rock'n'roll, men en egen, moderne vri på det vintage-inspirerte lydbildet gir Birri en helt egen tidskoloritt.

 

Brita har hatt base i Lofoten siden 2012 og har sin musikkutdanning fra LIPA (Liverpool) og NTNU (Trondheim). I tillegg til sitt utøvende virke er Brita også kunstnerisk leder for koret Soul Savvy i Vågan. 

BIRRI _77A3217.JPG

Hør musikken her

bottom of page